International business – tradenomi

Jaa ja välitä

Tradenomi, Kansainvälinen liiketalous

Haaga – Helia, Helsinki, Pasila


“Koulutus ei vaadi täydellistä englannin kielen taitoa, mutta sujuvuus katsotaan eduksi.”


International business-opinnot ovat englanninkielinen versio suomenkielisistä liiketalouden tradenomiopinnoista. Nimensä mukaan opinnot katsovat bisnesmaailmaa kansainvälisin silmin ja opiskelijoita valmistellaan työskentelemään monikulttuurisessa ja kansainvälisessä työympäristössä.

Itse opiskelen näitä opintoja toista vuotta Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa, mutta myös muut koulut tarjoavat vastaavia opintoja. Opinnot koostuvat perusopinnoista, joissa käsitellään kaikkia liiketalouden osa-alueita, joista sitten valitaan suuntautuminen/ erikoistumisala. Vaihtoehtoina meille oli tarjolla:

1. Customer relationship management and communication (asiakkuuksien hallinta ja viestintä)

2. Finances and accounting (rahoitus ja kirjanpito)

3. Human resource management (henkilöstöhallinta)

4. Supply chain management (toimitusketjun johtaminen)

5. Entrepreneurship (yrittäjyys)

Minun suuntautumisenani on CRM & communication, josta usein puhutaan myös nimellä markkinointi, sillä se on yksi osa viestintää ja asiakkuutta. Suuntautumisopinnoista osan voi käydä myös toisesta suuntautumisvaihtoehdosta tai voi valita esimerkiksi toisen korkeakoulun aineopinnoista kursseja, joita ei oma koulu tarjoa. Itse tulen tekemään kaksi kurssia Jyväskylän yliopiston viestinnän aineopinnoista, jotta saan lisää ymmärrystä muun muassa maineenhallinnasta.

Kivointa opinnoissa on se, että kaikki opiskelu on todella käytännönläheistä eikä pelkkää teorian opettelua. Kaikki teoria mitä opetetaan, pyritään myös tuomaan käytäntöön erilaisten ryhmätöiden ja harjoitusten kautta. Monilla kursseilla tehdään oikeisiin olemassa oleviin firmoihin liittyviä tehtäviä kuten analyysejä, raportteja ja strategioita. Haastavuutta tehtävissä aiheuttaa välillä ongelmat ryhmädynamiikassa, jos kaikki eivät jaksa antaa yhtä suurta panosta tehtävän suorittamiseen. Pääasiallisesti kurssit järjestetään viikoittaisilla luennoilla kampuksella, jolloin opettaja opettaa teorian sekä auttaa käytännöntehtävän tekemisessä. Opinnoissa pääsee tekemään paljon tulevaan työelämään valmistavia taitoja kuten esiintymistaitoja lukuisten esitelmien kautta. Myös todellisuus siitä, miten paljon bisnesalalla tehdään tietokone hommia, tulee varmasti tutuksi.


“International business- koulutusohjelmaan haetaan vieraskielisten koulutusohjelmien haussa, jonka hakuaika on yleensä ennen suomenkielisten koulutusohjelmien hakuaikaa.”


International business- koulutusohjelmaan haetaan vieraskielisten koulutusohjelmien haussa, jonka hakuaika on yleensä ennen suomenkielisten koulutusohjelmien hakuaikaa. Tähän koulutusohjelmaan voi hakea myös muun muassa SAT-pisteillä. Hakuajan umpeuduttua koululta tulee sähköposti, jossa kerrotaan pääsykokeen ajankohta ja sisältö. Pääsykoe oli kokonaisuudessaan englanniksi. Kun itse hain niin pääsykoe sisälsi kirjallisen kokeen sekä haastattelun. Kirjallinen osuus sisälsi matemaattisen osion, jossa mitattiin perus matikkataitoja kuten prosenttilaskuja sekä loogista päättelyä. Tämän lisäksi oli tekstintuottamisen osio, jossa piti tiivistää lyhyt artikkeli. Haastattelussa mitattiin motivaatiota koulutukseen sekä valmiuksia opiskella englanniksi. Koulutus ei vaadi täydellistä englannin kielen taitoa, mutta sujuvuus katsotaan eduksi.

Tsemppiä pääsykokeisiin!

Roosa

Jaa ja välitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.