Miksi esitellä oma ammatti tai koulutus?

Jaa ja välitä

Milloin olet viimeksi pysähtynyt miettimään, mitä oikeastaan teet?


Milloin olet viimeksi pysähtynyt miettimään, mitä oikeastaan teet työksesi tai opiskelet? Mitä työtehtäviä työsi sisältää? Mitä kaikkea osaamista työ ja opinnot sinulta vaativat, eli kuinka taitava oletkaan! Mistä asioista pidät opinnoissasi tai työssäsi? Mitä mahdollisuuksia sinun ammattisi tai opintosi tarjoavat? Näitä asioita on aika ajoin hyvä pysähtyä miettimään. Siinä tulee itsellekin selkeytettyä, että mitä teen ja miksi. Saatat huomata, kuinka valtavasti sinulla onkaan osaamista. Arvosta sitä ja tuo sitä ylpeänä esille. Mahdollisesti voi herätä myös ajatus jostain uudesta asiasta, mitä haluaisit lisätä työhösi tai opintoihisi ja näin lisätä motivaatiota omaan työhön tai opiskeluun.

Kuinka hienoa työtä te teette ja kuinka huikeita olette!


Mietityttääkö kilpailu alallasi ja oman alan esittely arveluttaa? Mietippä, kun alallesi tulee lisää toimijoita ja yhdistätte voimianne, alanne tietoisuus ihmisten keskuudessa lisääntyy, mikä voi näkyä esimerkiksi asiakasmäärissä ja yhteistyöverkosto laajentua.

Stereotypiat ja illuusiot säpäleiksi. Kun kirjoitat itse esittelyn omasta ammatti- tai koulutusalasta, voit murtaa alaanne liittyviä ennakkoluuloja. Joillain alalle hakeutuvilla saattaa olla ruusuinen ja siloteltu kuva työstä. Nyt sinulla on mahdollisuus kertoa, minkälaista työ oikeasti on. Jotkut työt ja opinnot ovat ala-arvostettuja ja työtä saatetaan pitää yksinkertaisena. Ihmiset eivät tule ajatelleeksikaan usein, minkälaisia erilaisia taitoja ammatit vaativat ja kuinka monipuolisia työtehtäviä ne sisältävät. Tässä tarjoutuu sinulle mahdollisuus hehkuttaa, kuinka hienoa työtä te teette ja kuinka huikeita olette!

Mikä tärkeintä, pääset auttamaan muita.


Sinulla on mahdollisuus auttaa muita. Esittelemällä ammatti- tai koulutusalasi voit selkeyttää ja helpottaa jonkun ihmisen ammatinvalintaa. Useat nuoret ysiluokalla pohtivat toisen asteen opiskelupaikan valintaan. Etenkin, jos lukiota ei pidä vaihtoehtona, niin valintatilanne voi olla hyvinkin haastava. Lukiosta valmistuvat miettivät jatko-opintopaikkaa tai mahdollisesti suunnittelevat pitävänsä välivuoden töiden tai muun toiminnan parissa. Näiden vasta valmistuvien lisäksi on myös paljon työelämässä olevia aikuisia, jotka miettivät uuden askeleen ottamista uralaan. Juuri sinä voit tarjota sen tarvittavan tuuppauksen, joka lähtee viemään ihmistä eteenpäin uralla.

Tällä sivustolla voit esitellä ammattisi tai koulutuksesti joko anonyymisti tai nimesi kanssa. Ajatuksena on kerätä paljon erilaisia esittelyjä ja esittelyt saavat olla kirjoittajansa näköisiä, sillä lukiatkin ovat yksilöitä. Samasta ammatista tai koulutuksesta saa olla useampi esittely, sillä jokainen työpaikka ja koulu on erilainen ja jokainen kokee työn/opinnot eritavalla. Lue lisää, miten voit esitellä alasi tällä sivustolla.

Jaa ja välitä

Yksi kommentti artikkeliin “Miksi esitellä oma ammatti tai koulutus?

 1. Hey terrific website! Does running a blog such as this take a massive amount work?
  I have very little knowledge of computer prograamming howrver I had been hoping tto start
  my own blog iin the near future. Anyway, should you have any recommendations or tips for new blog owners please share.
  I know this is off subject however I just needed to ask. Cheers!

  https://www.threadless.com/@curtisreyes137/
  written assignment
  U (Cedric) https://www.damondnollan.com/p/contact-me.html?showComment=1611301621066

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.