Millenniaalit urapolulla

Jaa ja välitä

Millenniaaleiksi kutsutaan karkeasti jaoteltuna 1980 – 1990 -luvuilla syntyneitä. Näitä jaotteluja on useita riippuen siitä, mistä yhteiskunnasta käsin asiaa tarkastellaan. Nuorimpia sukupolvia ovat Y- ja Z-sukupolvet. Mutta tässä blogipostauksessa törkeästi yleistän ja puhun millenniaaleista. Millenniaalit, tuo levoton, laiska ja kunnianhimoinen sukupolvi? Me ihmiset olemme aina aikamme muovaamia ja näköisiä. Kokemus ympäröivästä maailmasta on aina yksilöllinen, mutta sukupolven sisällä yksilöiden välillä voi havaita yhdistäviä piirteitä.

Millaiseen maailmaan me millenniaalit olemme syntyneet? Teknologian kehitys on täydessä vauhdissa ja valtaa jalansijaa työelämässä sekä opinnoissa. Yhteiskunnassa hiljalleen alkaa korostua individualismi(yksilökeskeisyys) sekä kilpailullisuus. Millenniaalien saavuttaessa työikäisyyden on työmarkkinat muuttuneet epävarmoiksi ja pirstaleisiksi. Mikään muu ei ole varmaa, kuin muutos. Työura yhden työnantajan leivissä ei ole enää realistinen eikä ehkä houkuttelevakaan ajatus milleniaaleille, jotka kaipaavat osaamisen kehittämistä ja uuden oppimista. Yksilölliset urat ovat nykypäivän ilmiö työmarkkinoilla.

Nykypäivänä on paljon valinnan varaa, mitä lähteä opiskelemaan ja minkälaista uraa tavoitella. Nykyäänhän voit työllistää itsesi vaikka YouTubettajana tai somevaikuttajana Instgramissa. Mikä nuorta sukupolvea oikein ahistaa, kun voivat olla mitä haluavat ja tehdä mitä haluavat. Laajatarjonta, mistä valita, ja vapaus voi luoda stressiä ja ahdistusta. Eikä nykypäivän opinto- ja uraohjaus vastaa riittävästi tähän tarpeeseen. Sanotaan, että ihminen pystyy käsittelemään 3 – 4 sellaista asiaa kerrallaan, joihin liittyy monenlaisia vertailtavia asioita. (Sorjanen & Vainio, 2020. 53.) Ei ole mikään ihme, että ahdistaa, kun pitäisi valita yhtäkkiä sadoista vaihtoehdoista, mitä haluaa elämällään tehdä. Samaan aikaan yhteiskunta painostaa sujuvaan siirtymään nivelvaiheen yli ja hyppäämään menestyvään uraputkeen. Höpö höpö sanon minä!


Millenniaalin askelmerkit urapolulle:

– Vaadi opinto-ohjausta ja uravalmennusta(työkkäri, koulun opo, ohjaamo yms.)
– Älä liiaksi kuuntele vanhempaa sukupolvea. Yhteiskunta muuttuu.
– Älä sokeasti antaudu yhteiskunnan vaatimuksille. Kyseenalaista ja ole kriittinen.
– Tutustu itseesi, osaamiseesi, persoonaasi, kykyihisi, taitoihisi. Tunnista, kuinka huikea olet!
– Verkostoidu! Älä jää yksin!


Tulevaisuuteen ja uravalintaan liittyvät ajatukset ja päätökset eivät synny yhdessä yössä, vaan vaativat pitkäaikaista tarkastelua, asioihin perehtymistä, punnitsemista sekä paljon ajattelutyötä, jolle tulee varata tarpeeksi aikaa sekä riittävän rento ja avoin mieli. On ihan ok ottaa aikalisä ja pitää esimerkiksi välivuosi ja pohtia seuraavaa isompaa peliliikettä urapolullaan.

Millenniaalit ovat kasvaneet pienestä pitäen tiimeissä. Millenniaalit ovat sukupolvi, josta iso osa on käynyt esikoulun ja siitä jatkaneet oppivelvollisuuden pariin. He ovat siis 6-vuotiaasta saakka toimineet ryhmässä ja tottuneet kehittämään osaamista ryhmänä sekä yksilönä ryhmässä. Heille tyypillistä on ajatus, “se puhukoon, jolla paras tieto”. Tämän vuoksi työelämässäkin luonnollista on ajatus vastuun jakamisesta ja päätösten teosta siellä, missä on paras tieto ja osaaminen asiasta. Millenniaalit arvostavatkin valmentavaa ja mahdollistavaa johtajaa, joka on rento, vastuuta jakava, rakentavaa palautetta antava sekä aito. Muuttuvassa ja pirstaleisessa yhteiskunnassa sekä elämässä millenniaalitkin kaipaavat turvallisuuden ja vakauden tunnetta, ja toivovat vakituista ja pitkä aikaista työpaikkaa. He ovat kuitenkin valmiita äänestämään jaloillaan, mikäli työpaikan arvot ja toiminta eivät vastaa heidän arvojaan.

Jos kipuilet levottomuuttasi ja hankaluutta päättää oman urapolun suuntaa, älä hätäile. Et ole yksin. Meitä on monta, jotka ovat kasvannet tässä muuttuvassa, pirstaleisessa sekä mahdollisuuksia ja vapautta täynnä olevassa yhteiskunnassa.

Linkkivinkit

Käy lukemassa millenniaalien ajatuksia työelämästä ja elämästä. Sekä klikkaa itsesi kuuntelemaan podcastia, jossa millenniaalit pohtivat maailman menoa ja työelämän sekä opiskelun kiemuroita.

Lähdekirjallisuus:

Järvensivu A., Nikkanen R. & Syrjä S. 2014. Työelämän sukupolvet ja muutoksissa pärjäämisen strategiat. Tampereen Yliopistopaino Oy: Tampere.

Piha K. & Poussa L. 2012. Dialogi paremman työelämän puolesta. Talentum: Helsinki.

Sorjanen T. & Vainio A. 2020. Millenniaalit, uuden vuosituhannen tekijät. Into: Helsinki.

Vesterinen P.-L. & Suutarinen M. 2011. Y-sukupolvi työ(elämä)ssä. Johtamistaidon opisto.

Jaa ja välitä

2 kommenttia artikkeliin “Millenniaalit urapolulla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.