Sosionomi – monimuoto-opiskelu

Jaa ja välitä

Sosionomi, lasten ja nuorten kanssa tehtävä työ

Laurea, Porvoo


“Olen alan vaihtaja ja ehkä keskimääräistä vanhempi opiskelija. Aloitin opiskelut ollessani 45-vuotias, mutta en koe, että olisin liian vanha opiskelemaan uutta ammattia.”

Aloitin sosionomi-opinnot 2018 tammikuussa Laureassa Porvoossa. Hain yhteishaussa ensimmäisen kerran jo vuonna 2016 syksyllä, mutta en päässyt edes pääsykoevaiheeseen. Toisella kerralla pääsin ja näin pääsin Porvoon Laureaan opiskelemaan. Ykköstoiveena oli kuitenkin kotikaupunkini opiskelupaikka, mutta jäin sinne varasijalle.

Olen kurssivalinnoillani tähdännyt lasten ja nuorten kanssa tehtävään työhön. Opiskelen monimuoto-opiskelijana, joka tarkoittaa sitä, että lähiopetusta on vain muutamana päivänä viikossa ja tehtäviä tehdään omatoimisesti kotona tai työn ohella. Opintoihini Laureassa kuuluu kolme kpl 10 viikon työharjoittelua itse valitsemassa alan työpaikassa. Itse valitsin harjoittelupaikat niin, että saisin erilaisista työpaikoista mahdollisimman paljon oppia. Kaikissa harjoittelupaikoissani oli työskentelyä nuorten parissa.

Opiskelussa on mielestäni parasta, kun oppii uuden ammatin. Olen alan vaihtaja ja ehkä keskimääräistä vanhempi opiskelija. Aloitin opiskelut ollessani 45-vuotias, mutta en koe, että olisin liian vanha opiskelemaan uutta ammattia. Kaikista haastavinta mielestäni on ehkä ollut itse ”opiskelun opetteleminen”, koska aikaisemmasta opiskelustani on muutaman vuosikymmen aikaa ja opiskelu on muuttunut aikalailla 90-luvun opinnoista. Olen kuitenkin iloinen ja ylpeä itsestäni, että olen jo loppusuoralla opintojeni suhteen ja ehkäpä työllistynkin vuoden sisällä.

Jaa ja välitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.