Mitä urakateus kertoo sinusta?

Jaa ja välitä

Kaveri on tehnyt uuden somepostauksen. Hänellä on yllään uusi kotelomekko ja hienot korkokengät. Hän on menossa toimistolle, aloittamassa työpäivän. Viikonloppuna hän oli ollut laskettelemassa. Joogakuva. Tämä kaveri on kyllä niin elementissään näissä joogakuvissa ja ihanan näköisiä kuvia joogaretriitiltä ulkomailta. Ja kuinka hyvässä kunnossa hän onkaan nykyään! Kuulostaako tutulta? Kateuden tunne nipistää rinnasta ja vatsanpohjassa velloo. Ihme pröystäilyä noillakin somessa. Kateus on mestari naamioituja. Se saattaa esiintyä halveksuntana, paheksunta tai vähättelynä. Tässä postauksessa kerron, miten hyödynnät kateutta urakehityksessäsi.

Urakateus kohdistuu henkilöihin, jotka koet menestyneiksi ja saavuttaneen merkityksellisiä asioita. Kateus kohdistuu ihmisiin, ja usein läheisiin ihmisiin, joihin voit kokea samaistuvasi. Kateus on voimakasta, kun se kohdistuu ihmiseen, joka on vain hieman parempi, kuin sinä ja kun koet, että: “Tuo voisin olla minä.” Suomessa jokaisella ihmisellä on useita mahdollisuuksia, mistä valita oma urapolkunsa. Eli käytännössä, meillä jokaisella on mahdollisuus olla se menestyvä ihminen, mikä mahdollistaa kateudelle otollisen elinympäristön. Ihminen, joka kokee kateutta voi tuntea olevansa huono, vajavainen ja tyytymätön. Ole rauhassa kateellinen. Kateus on voimavara, jonka voit kääntää mahdollisuudeksi kehittää itseäsi ja elämän laatuasi.

Jos maltat pysähtyä kuuntelemaan itseäsi ja istut alas kahvittelemaan kateuden kanssa, huomaat, että kateus pyrkii kertomaan sinulle, mitä sinä toivot elämältäsi ja mitä sinä haluat. Tunnista kateuden tunne ja tunnusta se. Sano ääneen, että olet kateellinen ja asiat, joista olet kateellinen. Ota talteen vinkit, miten voit hyötyä urakateudesta ja miten voit vähentää kateuden tunnetta.

Näin voit kääntää kateuden voimavaraksi:

1. Huomaa, kun olet kateellinen ja pysähdy heti.
2. Kenelle olet kateellinen ja miksi?
3. Mitä asioita tällä ihmisellä on, mistä olet kateellinen?
4. Haluatko näitä samoja asioita elämääsi?
5. Jos et halua juuri näitä samoja asioita, niin mitä samankaltaista haluat elämääsi? Missä muodossa haluat näitä asioita elämääsi?
6. Listaa asiat, mitä haluat elämääsi ja laadi toimintasuunnitelma niiden hankkimiseksi.

Uskalla sanottaa kateus. Voit ottaa mallia Valeäiti-blogista. Jos koet kaverisi seurassa kateuden tunnetta, sano se ääneen. Kerro, että olet hänelle kateellinen ja toivoisit itsellesikin samoja asioita. Kaveri voi kokea tämän kehuna ja metsä vastaa niin kuin sinne huutaa. On mahdollista, että kuulet, mistä muut ihmiset ovat sinulle kateellisia. Kun luodaan keskustelua kateuden ympärille voimme ymmärtää enemmän, mikä on todellisuus saavutusten, menestyksen ja kiillotettujen somekuvien takana. Keskustelu auttaa myös tunnistamaan oman elämän elementtejä sekä haaveita ja tavoitteita. Vahvistamalla itseluottamusta voidaan oppia sietämään, tunnistamaan ja tunnustamaan kateuden tunne sekä kääntämään se voimavaraksi.

Lääkkeet kateuteteen.

1.Avoimuus.
2.Kysy ja keskustele.
3.Sanoita kateus ja tunnista, mitä asioita haluat tehdä ja lisätä elämääsi.
4.Jaa osaamista, keskustele ja tee yhteistyötä.
5.Vahvista itsetuntemustasi, eli tunnista vahvuudet, kyvyt, taidot, persoonallisuuspiirteesi, tunteesi ja arvosi. Arvojen tunnistamisesta voit lukea lisää täältä.
6.Määrittele, mitä menestys tarkoittaa sinulle? Haluatko edes samanlaista menestystä, kuin muilla.
7.Kateus kilpailijoita kohtaan voidaan kääntää kiitollisuudeksi alan tietoisuuden levittämisestä ja tunnetuksi tekemisestä. Tehkää yhteistyötä.
8.Muista, että menestyksen takana on iso määrä työtä ja pitkä matka. Sinä saata olla vasta matkasi alussa.

Kateus voi johtua myös siitä, että et tunnista omia taitojasi tai saatat pitää niitä itsestään selvyytenä. Lue huijarisyndroomasta täältä. Huijarisyndroomaa vahvistaa, kun tarkastelee muiden kiillotettuja sosiaalisen median tilejä, mistä huokuu heidän menestys ja saavutukset. Muista, että myös sinä voit rakentaa henkilöbrändiä sosiaalisen median kanavaan. Lue tästä blogipostauksesta vinkit, miten lähteä liikkeelle ja miksi sinun kannattaa hyödyntää somea urallasi.

Jaa ja välitä

3 kommenttia artikkeliin “Mitä urakateus kertoo sinusta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.