Top 5 parasta kalenteria!

Jaa ja välitä

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä


Rakastatko värikyniä ja tarroja vai haluatko merkata nopeasti asiat muistiin sen enempää aikaa käyttämättä kalenterin parissa? Kalentereita on paljon erilaisia ja sen valintaan kannattaakin käyttää hetki aikaa. Kalenteri kannattaa valita sen pohjalta, mikä sen käyttötarve on. Teetkö tuntisuunnitelmia ja tarvitset päivittäin tilaa muistiinpanoille vai teetkö kenties viikkosuunnitelmia ja tehtävälistoja, jolloin tarvitset aukeamalle koko viikon näkymän? Pyrin auttamaan sinua löytämään urallesi sopivan kalenterin. Olen valinnut omat suosikkini tähän alle, minkä jälkeen esittelen kalentereita hieman enemmän. Katso postauksen lopusta vinkit kalenterin käyttöön!


Top 5 kalenterit

1. *Sita Salmisen kalenteri – taipuu sinun tarpeisiisi.
2. Life Planner Blue – erilainen asettelu kiehtoo.
3. Goal Planner – tarkka pureutuminen muutoksen elementteihin ja niiden aikaansaamiseksi.
4. *Life Planner Pink – jos rakastat trackereiden tekoa!
5. *Inspiskalenteri – ei vuoteen sidottu ja paksut sivut kestää tussit!


Tilaa päiväkohtaisille merkinnöille.

Burde Päiväkirja-kalenterissa on yksi päivä yhdellä sivulla ja näin ollen se tarjoaa tilaa tehdä päiväkohtaisesti muistiinpanoja sekä luoda tuntisuunnitelmia aikaisin aamusta pitkälle iltaan. Yhden päivän tuntimerkinnät on jaoteltu klo 8 – 20. Kalenterissa on vuosisuunnitelmat kuluvalle ja tulevalle vuodelle ja joka kuukausi alkaa kuukausisuunnitelmalla. Tämä kalenteri siis tarjoaa mahdollisuuden tehdä tarkat suunnitelmat aina vuositasolta tuntien tarkkuudelle. Joka päivän kohdalla on alareunassa myös muutama tyhjä rivi, johon voit kirjata muistiinpanoja tai pitää vaikka kiitollisuuspäiväkirjaa.

Teetkö listoja ja paljon muistiinpanoja?

*Life Planner To Do, Burde on vekkulin näköinen kalenteri arkeansa suunnitteleville listojen rakastajille. Siinä on yhdellä sivulla koko viikkoa, joka on jaettu “To do” ja “To meet” tehtävälistoihin. Aukeaman toisella sivulla on kolme eri listaa: “To eat”, “Week meet” ja “Notes” sekä pieni kuukausinäkymä. Jokaisen kuukauden alussa on sivun kokoinen kuukausinäkymä, missä on joka päivän kohdalla tilaa muistiinpanoille, sekä viereisellä sivulla viisi tehtävälistaa, joihin merkata tulevan kuukauden tavoitteita, menoja sekä muita muistiinpanoja. Kalenterista löytyy myös muovitaskut ja siirrettävät muoviset kirjanmerkit. Itse tykkään erityisesti tämän kalenterin erilaisesta muotoilusta ja asettelusta.

Scribble, Burde -kalenteriin voi vaihtaa itsellesi mieleisen kansikuvan! Scribblessä on viikko yhdellä sivulla, missä päivät kulkevat vaakatasossa. Aukeaman toisella sivulla on neljä listaa, joihin voit laatia mieleisesi listat ja kirjoittaa muistiinpanoja. Jokaisen kuukauden alussa on aukeaman kokoinen kuukausikalenteri, jonka päiväkohtaiset laatikot tarjoavat riittävästi tilaa muistiinpanoille. Tämän kalenterin mukana tulee tarra-arkki, joilla voit koristella kalenteriasi sekä käyttää tarroja merkitsemään menoja, toimintoja ja tavoitteita. Tämä on täydellinen kalenteri askartelua, värittämistä ja listoja rakastavalle henkilölle joka haluaa tehdä kattavia päiväkohtaisia muistiinpanoja kuukausitasolla!

Toinen versio *Scribble, Burde -kalenterista eroaa yllä mainitusta asettelunsa puolesta. Kuvittele, että kalenterin aukeama on jaettu keskeltä vaakatasossa kahteen osaan. Yläosassa on viikon päivät pystysuunnassa ja alaosassa neljä tehtävälistaa. Yksi listoista on nimetty “To do”, mutta muut ovat nimeämättömiä ja täysin muokattavissa sinun tarpeisiin. Jokainen kuukausi alkaa kuukausi näkymällään, mutta kaveristaan poiketen tässä kalenterissa kuukausinäkymä on yhdellä sivulla ja viereisellä sivulla on tilaa viiden eri listan laatimiseen. Kuukausinäkymän päiväkohtaiset laatikot ovat kuitenkin riittävän isoja merkintöjen tekemiseen. Kaverinsa tapaan myös tässä kalenterissa voit vaihtaa itsellesi mieluisan kansikuvan sekä mukana tulee tarra-arkki.

Make it happen, Burde -kalenteri on suunniteltu vähentämään muistin kuormitusta. Viikkonäkymä on yhdellä sivulla ja päivät kulkevat vaakasuunnassa. Viereisellä sivulla on kuusi nimettyä listaa: tapaamiset, puhelut/sähköpostit, suunnitelmia & ideoita, hoidettavat asiat sekä yksi nimeämätön lista. Näiden lisäksi on oma suosikkini “Top 3”-lista. Tämä on oiva lista, mikäli teet elämän muutosta. Uskon, että ihmisen on hyvä tehdä enintään kolme muutosta arkeensa kerrallaan saadakseen pysyvän ja pidempiaikaisemman elämän muutoksen. Tähän voi kirjata itselleen muistiin ne kolme muutosta arjessa, kuten: digitaaliset laitteet pois viimeistään klo21, aloita aamu 15min joogalla ja syö (ravintorikas)aamupala. Tämä on edellä mainittujen kalenterien kaukainen serkku ja tähänkin saa vaihdettua oman kansikuvan piristämään arkea. Tämäkin kalenteri sisältää vuosisuunnitelmat serkkujensa tavoin, ja on hyvä arjen kumppani ihmiselle, joka kaipaa tilaa muistiinpanoille, mutta ei ole kovin innostunut itse askartelemaan ja laatimaan listoja.

Viikko kerrallaan ja vähän muistiinpanoja.

Haluatko nähdä selkeästi koko viikon yhdellä aukeamalla, etkä kaipaa älyttömästi tilaa viikko ja kuukausikohtaisille muistiinpanoille? Hempeän kaunis Business Saga Lehti, Burde ja tyylikäs nahkakantinen Business Forma, Burde sisältävät yhden viikon aukeamalla ja muistiinpanotilaa palstan verran oikeassa reunassa sekä muutaman rivin verran jokaisen päivän alla. Päivät kulkevat pystysuunnassa ja ovat kellotettu puolen vuorokauden ajaksi klo 8 – 20. Kalenterit sisältävät vuosisuunnitelmat kuluvalle ja seuraavalle vuodelle. Nämä ovat loistavat kumppanit henkilölle, joka kaipaa kellon tarkkaa viikkosuunnittelua ja tilaa vapaamuotoisille muistiinpanoille. Näistä molemmista Business-kalentereista löytyy runsaasti muistiinpanosivuja.

Muutoksen tekijät!

Teetkö elämäntapamuutosta tai haet uutta suuntaa urallesi? Seuraavaksi esittelen muutaman kalenterin, jotka tukevat muutostasi arjessa.

*Inspiskalenteri tuo väriä, iloa ja inspiraatiota arkeesi! Suosittelen tätä erityisesti teille, jotka haluatte kiinnittää huomiota hyvinvointiin, tunteisiin ja ajatuksiin sekä tykkäätte viettää aikaa kalenterin parissa askarrellen ja puuhastellen. Inspiskalenteri sopii hyvin myös lahjapakettiin, sillä se ei ole mihinkään tiettyyn vuoteen sidottu kalenteri ja sen täyttämisen voi aloittaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Inspiskalenteri alkaa elokuusta ja se sisältää tubettaja Miisan inspiroivia ajatuksia, kokemuksia ja kuvia. Viikko on yhdellä aukeamalla, vuorokaudet kulkevat pystysuunnassa ja oikeassa reunassa on palstan verran tilaa “To do”-listalle. Jokaisella kuukaudella on oma teema-aukeama, jonka toinen sivu on pyhitetty sinun “Ideoille ja ajatuksille” ja toisella sivulla on kuukausittain vaihtuva tracker, eli seurantakaavio ja muita tehtäviä. Trackereissa seurataan mm. mielialaa ja ulkoilua. Tässä kalenterissa ei ole kuukausinäkymää, mutta voit rakentaa itsellesi sopivan näkymän “Ideoita ja ajatuksia”-sivulle. Kalenterin lopussa on useita sivuja muistiinpanoja varten. Löydät lisätietoa teema-aukeamien tehtävistä ja kalenterista Miisan Instagramista. Kalenterin mukana tulee tarra-arkki ja sivut on tehty niin paksuksi, että kestävät tussien käytön.

Jos suunnittelet muutosta elämääsi ja haluat kunnolla pureutua toimintatapoihisi, rutiineihisi, arjen sisältöön, tavoitteiden asetteluun ja muutokseen, niin Goal Planner, Burde on kalenteri sinulle. Viikko on yhdellä sivulla ja vuorokaudet kulkevat pystysunnassa niin, että ma-ke ovat sivun yläosassa ja loput viikonpäivät sivun alaosassa. Viereisellä sivulla on tavoitteiden saavuttamiseen liittyviä listoja, kuten muutokseen liittyvien rutiinien seuranta, prosessin seuranta, viikon kannustus ja paljon muita listoja. Kuukausien välissä on aukeama, missä pääset tekemään katsauksen menneeseen kuukauteen ja kuinka prosessi kohti tavoitteita etenee. Tämän lisäksi pääset pohtimaan ja suunnittelemaan tulevaa kuukautta, arjen rutiineja ja tavoitteita tulevalle kuukaudelle. Sivun reunassa on palstan levyinen tulevan kuukauden katsaus, johon mahtuu kirjaamaan tulevan kuukauden menot. Kalenteri sisältää sivut, joissa pääset tekemään yleiskatsauksen rutiineihisi, siihen liittyvään tavoitteeseen, asioihin jotka motivoi rutiinin säilyttämiseen sekä pääset miettimään myös, mikä on palkkio, kun olet saavuttanut välitavoitteen ja ylläpitänyt uutta rutiinia. Yhdelle rutiinille on varattu sivun kokoinen tila pohdintaa ja koko vuoden seurantaa varten. Yksi aukeama on varattu vuoden tavoitteiden pohdintaan ja asettamiseen. Oli kyse sitten vuoden päätavoitteista tai päiväkohtaisista välitavoitteista, pääset aina pohtimaan miksi teet, mitä teet, miten prosessi etenee ja mikä mahtavinta, saat määritellä itsellesi – mikä on palkinto! Jos mietit muutoksen tekemistä elämääsi, tämä kalenteri auttaa sinut muutoksen tielle askel askeleelta.

Trackereiden rakastajat, tässä on kalenteri teille! *Life Planner, Burde tarjoaa rutkasti tilaa elämän suunnitteluun ja seurantaan. Viikkonäkymä on yhdellä aukeamalla ja reunoilla on kolme nimeämätöntä listaa sekä paljon tilaa viikko trackereiden tekemiseen. Kalenteri tarjoaa yhden valmiiksi luodun viikkokohtaisen trackerin, minkä lisäksi aukeaman alareunat ovat pistemerkittyjä, joihin voit rakentaa tarpeesi mukaan omat seurantataulukot. Jokaisen kuukauden alussa on sivun kokoinen kuukausinäkymä, joissa päiväkohtaisesti tilaa merkinnöille. Aukeaman toisella sivulla on viisi tehtävälistaa yksilöityjä muistiinpanojasi varten.


Oletko perheellinen tai onko sinulla monta rautaa tulessa ja tarvitset tilaa jokaisen perheen jäsenen tai elämäsi osa-alueiden omille menoille? Nykyään ihmiset ovat monessa mukana. Saatat opiskella, käydä töissä, olla mukana järjestötoiminnassa sekä harrastustoiminnassa. Tämän lisäksi jo sinulla on vielä perhe hoidettavana, voi olla haastavaa löytää kalenteri, johon saat selkeästi kaikkien menot eriteltyä. Ratkaisu ongelmaan on *Meidän perhe -kalenteri! Kalenterin aukeamalla on yksi viikko, jossa vuorokaudet kulkevat vaakasuunnassa ja perässä on lokerot kaikkien menojen merkinnöille. Kalenteriin voi vaihtaa oman kansikuvan ja siitä löytyy myös vuosisuunnitelmat.

Bujoilijat!

Bullet Journal, eli bujo, eli tyhjään vihkoon itse tehty kalenteri, päiväkirja tai muistiinpanot. Ideana on koostaa yhteen asioita kokonaisvaltaisesti ja loogiseen järjestykseen. Bullet journal on yleisnimitys mille tahansa asioille, joita haluat kirjata muistiin ja teet sen bullet journalin menetelmiä hyödyntäen. Bujoilun keskiössä on oman näköinen luova tekeminen, kokonaisuuksien rakentaminen ja symboleiden hyödyntäminen. Moni käyttää mielellään myös tarroja. Ohjeita bullet journal -kalenterin rakentamiseen löydät esimerkiksi täältä ja täältä.

Jos sinun on vaikea löytää juuri sinun elämäntilanteeseesi ja tarpeisiisi sopiva kalenteri, niin osta *Sita Salmisen kalenteri. Jos bullet journalin kaltainen luova, oman näköisen kalenterin rakentaminen kiinnostaa, mutta et jaksa alusta-asti kaikkea rakentaa, on tämä kalenteri sinua varten! Sitan kalenteri on riittävän ison kokoinen, hillityn tyylikkään värinen ja sisältää paljon muistiinpanotilaa. Kalenterin mukana tulee tarra-arkki, missä monipuolisia symboleja sekä tekstejä. Tässä kalenterissa on yksinkertainen, mutta arkea helpottava ominaisuus – kirjamerkkinaru. Sitan kalenterissa on kuukausinäkymä ja vuosinäkymä, joissa tilaa merkinnöille ja muistiinpanoille. Viikkonäkymä on aukeaman kokoinen, jossa vuorokaudet kulkevat pystysuunnassa. Aukeaman reunoilla on kolme tehtävälistaa sekä tilaa päiväkohtaisille muistiinpanoille. Kalenterissa on paljon tyhjiä sivuja, joihin voit rakentaa juuri sinun elämääsi, arkeasi ja muutosmatkaasi tukevat trackerit, lukujärjestykset, tavoitetaulukot tai muistiinpanoja. Tämä kalenteri taipuu moneen ja on helppo tapa lähestyä bujoilun ja kalenterituunauksen maailmaa. Katso kalenterin esittelyvideo.

Vinkit kalenterin käyttöön

Kalenteri auttaa muistamaan tärkeät menot ja hoidettavat asiat, mutta siitä on moneen muuhunkin. Mikään asia ei ole kovin vaikea, kun sen purkaa atomeiksi, eli isoltakin tuntuvat asiat ja muutokset koostuu arjen pienistä teoista. Hommaa kalenteri, mistä pidät. Ota hetki aikaa, istu rauhassa alas, kerää rohkeutta ja kirjaa kalenteriin ne pienimmät asiat, jotka auttaa sinua eteenpäin urallasi ja kohti tavoitteita. Seuraavaksi muutama vinkki, missä aloitetaan elämän inventaariosta, minkä pohjalta voidaan asettaa tavoitteet.


Kirjaa päivittäin kalenteriin:
1. Missä onnistuit sinä päivänä?
2. Mitä opit?
3. Mistä olet kiitollinen päivän päätteeksi?
4. Mikä ärsytti – mitä vähentää ja poistaa elämästä?

Tarkastele päivittäisiä kirjauksiasi. Löydätkö niistä yhtäläisyyksiä? Toistuuko samat asiat ja teemat?


1. Kirjaa kalenterin vuosinäkymään, minkä ison muutoksen haluat elämääsi – päätavoite?
2. Valitse kolme asiaa, joita teet kuukauden ajan tavoitteen ja muutoksen saavuttamiseksi. Kirjaa nämä ylös kalenterin jokaisen viikon kohdalle ja toimi näiden mukaan päivittäin.
3. Kuukauden päätteeksi mieti, miten olet edennyt kohti tavoitteita ja valitse seuraavalle kuukaudelle jokin uusi asia ja rutiini, minkä opettelet näiden edellisen kolmen lisäksi.
4. Viikon oppi. Se voi olla kouluun liittyvä tai henkilökohtaisiin taitoihisi liittyvä, kuten “Rohkeus – moikkaa naapureita joka päivä” tai “Rohkeus – hae työpaikkaa, joka on mielestäsi osaamisesi ylärajoilla.”


Käy katsomassa ohjeet ja ideat kalenterin tuunaamiseen ja valintaan Planner Lovers Finland -sivuilta ja Instasta.

Jaa ja välitä

3 kommenttia artikkeliin “Top 5 parasta kalenteria!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *