Osa-aikatyötä opintojen ohelle yli 16-vuotiaille – 5 vinkkiä

Jaa ja välitä

Oletko täysipäiväinen opiskelija, etkä ole kiinnostunut raatamaan kaikkia iltoja ja viikonloppuja töissä? Kaipaat kuitenkin lisätienestiä joustavasti ja sinulle sopivalla aikataululla? Tässä on viisi työtehtävää, jotka sujahtavat joustavasti opintojen lomaan: lemmikinhoito, lastenhoito, siivous, opetus, vanhustenhoito ja henkilökohtaisen avustajan tehtävät. Jos haluat tietää, mistä tällaista osa-aikatyötä voi löytää, jatka lukemista. Kerron tässä blogipostauksessa sivustosta, joka yhdistää työntekijät sekä avun tarvitsijat.

Yoopies, osa-aikatyötä opiskelijoille

Yoopies on sivusto, mikä yhdistää opiskelijat sekä avun tarvitsijat. Yoopies ei välitä työtä, vaan tarjoaa alustan missä opiskelijat ja apua tarvitsevat voivat kohdata, ja löytää toisensa. Yoopies alustan käyttö on maksutonta, joten tutustu rohkeasti. Ikäraja palvelun käyttöön on 16-vuotta. Joustavasti omiin menoihin soviteltavaa osa-aikatyötä on joskus vaikea löytää, joten suosittelen vahvasti kaiken ikäisille katsomaan Yoopiesin tarjoamat mahdollisuudet.

5 työnkuvaa, joista valita osa-aikatyötä itsellesi

Sivustolta voit etsiä osa-aikatyötä viiden eri kategorian mukaan: lemmikinhoito, lastenhoito, siivous, opetus, vanhustenhoito ja henkilökohtainen avustaja. Alkuun pääset rekisteröitymällä sivustolle. Rekisteröityminen on ilmaista eikä palvelussa ole minkäänlaisia kuukausimaksuja. Ainoastaan sinulle maksetaan tehdystä työstä.

Yoopiesissa voit luoda henkilökohtaisen kalenterin, josta työn tarjoajat voivat katsoa, milloin olet käytettävissä. Kalenteri mahdollistaa työn sovittamisen joustavasti opintojen lomaan sekä oman jaksamisen mukaan. Kalenteri poistaa viestitulvan, missä kysellään, pääsetkö tulemaan töihin. Sen avulla sinun ei tarvitse kiusallisesti olla vastaamassa ”en pääse” tai mikä pahempi, velvollisuuden tunteesta mahdutat työkeikkoja muutenkin jo kiireiseen päivään. Yoopiesin avulla työskentelet silloin, kun sinun kalenteriin sopii. Voit myös laittaa ilmoituksesi tauolle, jolloin se ei näy hakutuloksissa. Ilmoituksen laitat helposti tauolle ilmoituslaatikon oikeasta yläkulmasta ⏸-nappulasta.

Osa-aikatyötä määrittelet itse ajanvarauskalenterilla
Yoopies-sivuston ajanvarauskalenteri

💡 Lue täältä, miten Yoopies toimii

Huom! Kun menet Yoopies-sivustolle, yläreunasta voit vaihtaa työnhakijan sivulta avun tarvitsijan sivulle ja toisin päin. Klikkaat vain ”Etsitkö auttajaa? Klikkaa tästä”-tekstiä. (Katso kuva alla)

Yoopies etusivu, osa-aikatyötä joustavasti
Yoopies-sivuston etusivu

Aloita rekisteröitymällä ilmaiseksi Yoopiesiin

Yllä olevasta kuvassa näet yläreunassa oikealla tekstin ”Rekisteröidy”. Siitä pääset alkuun! Mene Yoopies-sivustolle ja aloita rekisteröityminen. Palvelun käyttö ei maksa mitään. Ennen kuin aloitat rekisteröitymisen suosittelen, että otat itsestäsi selkeän ja ammattimaisen kasvokuvan.

Yoopies, rekisteröitymisen aloitussivu
Rekisteröitymisen aloitussivu

Ensimmäisenä sivusto pyytää sinua valitsemaan sinua eniten kiinnostavan palvelun aikaisemminkin mainitusta viidestä vaihtoehdosta. Valitse yksi ja klikkaa kuvaketta, niin pääset kertomaan, etsitkö työtä vai apua. Opiskelijana, kun etsimme osa-aikatyötä, klikkaa oikeanpuoleista kuvaketta, missä lukee ”Työtä”. Tämän jälkeen sinulta kysytään postinumeroa, jotta sivusto voi yhdistää samalla alueella olevat avun tarvitsijat ja työnhakijat. Jos et tiedä postinumeroasi, niin kirjoita osoitteesi esimerkiksi Google Mapsiin, niin se näyttää asuin alueesi postinumeron. Klikkaa”Seuraava”, kun olet syöttänyt postinumerosi.

Melkein valmista! Valitse, haluatko rekisteröityä Facebook-tunnuksillasi vai sähköpostiosoitteella. Itse valitsin sähköpostiosoitteen, minkä jälkeen Yoopies pyytää sinua kirjoittamaan nimesi, sähköpostiosoitteesi sekä laatimaan salasanan. Seuraavalla sivulla pääsetkin jo rakentamaan profiiliasi. Lisää profiilikuva, syntymäaika sekä puhelinnumerosi. Kuva on tärkeä, sillä hakutuloksissa suositaan kuvallisia ilmoituksia ja hyvä profiilikuva herättää luottamusta, ja näin ollen poikii paremmin työtarjouksia. Yoopies huomioi hyvin yksityisyyden, tarjoamalla viestintäpalvelun sivustollaan, minkä välityksellä avun tarvitsijat voivat ottaa yhteyttä sinuun. Uudesta viestistä saat ilmoituksen sähköpostiisi. Sinun ei siis tarvitse jakaa puhelinnumeroasi tai muita yhteystietoja yhteydenpitoa varten.

Seuraavaksi on vuorossa tärkein osuus, jos haluat saada työtarjouksia. Kirjoita huolella vapaamuotoinen ilmoitus, missä kerrot itsestäsi ja minkälaista työtä etsit.

Yoopies, rekisteröityminen ja oman ilmoituksen kirjoittaminen
Oman ilmoituksen kirjoittaminen työnhakua varten

Profiilitekstin kirjoittaminen

Aloita kertomalla itsestäsi, esimerkiksi ”Olen täsmällinen ja luotettava lastenhoitaja. Pidän liikunnasta, ja mielelläni ulkoilen ja leikin lasten kanssa.” Pohdi, mikä on sinun erityisosaamisesi hakemasi työn kannalta, voit tuoda esiin esimerkiksi taiteellisuuttasi, tietoteknisiä taitoja, vuorovaikutustaitoja, järjestelmällisyyttä tai tarkkuuttasi työn teossa. Me ihmiset olemme erilaisia ja meillä on omat vahvuutemme. Mikä on sinun? Kirjoita se rohkeasti esiin.

Kerro aikaisemmasta työkokemuksestasi. Mitä olet tehnyt ja erityisesti, miten olet tehnyt. Kun kerrot, miten olet työskennellyt, tuo se jälleen esiin persoonaasi sekä sinulle tyypillistä tapaa työskennellä. Työtehtävät ja asiat kun voi tehdä monella eri tapaa, niin mikä on sinun tapasi työskennellä? Voit kertoa esimerkiksi, ”Pidän erityisesti tavaroiden järjestelemisestä sekä organisoinnista. Olen saanut asiakkailta kiitosta huolellisesta työn jäljestä.” Voit myös tuoda esiin tehokkuuttasi: ”Olen erityisesti saanut kiitosta tehokkaasta työskentelystä ja aikataulussa pysymisestä.” Tarkemmin opinnoistasi tai työkokemuksestasi sinun ei tarvitse tässä kertoa, sillä sille on oma paikkansa seuraavalla sivulla.

Yoopies, rekisteröityminen, kerro lisää itsestäsi
Ilmoituksen jälkeen kerro vielä hieman lisää itsestäsi

Seuraavalla sivulla tosiaan kysytään lisätietoja koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja niin edelleen. Sivun alareunassa voit jälleen vapaasti kertoa kokemuksistasi ja osaamisestasi. Muista, että olet paljon enemmän, kuin työkokemuksesi ja koulutuksesi. Mitä olet harrastanut? Mitä olet näissä harrastuksissa oppinut? Oletko tehnyt vapaaehtoistyötä ja mitä se on sinulle opettanut? Esimerkiksi, olet saattanut olla mukana koiraharrastustoiminnassa, minkä pohjalta sinulla on ohjausosaamista, organisointiosaamista sekä olet johdonmukainen ja pitkäjänteinen työntekijä. Tai ehkä olet harrastanut joukkuelajia ja sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot, tulet toimeen erilaisten ihmisten kanssa, osaat ottaa vetovastuuta ryhmässä ja sinulla on loistava tiimiosaaminen. Mieti siis laajasti elämääsi ja mitä olet tehnyt sekä millainen ihminen juuri sinä olet. Kirjoita ylpeästi esiin kaikki!

Jos olet kiinnostunut tarjoamaan useampaa kuin yhtä palvelua, kuten lastenhoito, voit luoda eri palveluille oman ilmoituksen. Kerro lastenhoitoilmoituksessa lastenhoitokokemuksestasi, eläintenhoitoilmoituksessa eläintenhoitokokemuksesta ja niin edelleen. Tekstin rakenne ja sinusta kertova osuus voi olla pääasiassa samanlainen jokaisessa ilmoituksessa, kerrot vain jokaisessa ilmoituksessa, mikä on sinun kokemuksesi ja erityisosaamisesi juuri niissä työtehtävissä.

👉🏻 Lue LinkedIn ohjeista, minkälainen on hyvä profiilikuva ja vapaa hakemusteksti

Edistä työn saantiasi näillä kahdella vinkillä

Pyydä rohkeasti suosituksia. Rekisteröitymisen viimeisessä vaiheessa voit lisätä jopa viisi aikaisempaa työnantajaa suosittelijaksi. Suosittelijoiden lisäämiseen on valmis lomake. Sinun ei ole pakko lisätä suosittelijoita vaan voit ohittaa tämän vaiheen. Kun sinulle kertyy työkokemusta, niin pyydä rohkeasti aina lupaa lisätä työnantaja suosittelijaksi. Kun sinulla on suosittelijoita, luo se sinusta luotettavaa kuvaa sekä vahvistaa mahdollisuuttasi saada töitä jatkossakin. Katso kuva alla.

Yoopies, kerro työkokemuksestasi
Pyydä rohkeasti suosituksia

Kun olet tehnyt rekisteröitymisen loppuun, saat sähköpostiisi vahvistusviestin. Mene siis sähköpostiisi, avaa Yoopiesilta saamasi visti ja klikkaa viestissä olevaa linkkiä. Tilisi on nyt vahvistettu. Sivulla, mikä aukeaa sähköpostin linkistä, tarjotaan mahdollisuutta verifioida profiilisi ilman lisämaksua. Verifioitu profiili on työnantajien silmissä luotettavampi ja näin ollen tarjoaa paremman mahdollisuuden saada töitä. Verifioiminen tarkoittaa sitä, että toimitat palveluun todistukset, joilla voidaan vahvistaa koulutuksesi, työkokemuksesi sekä henkilöllisyytesi.

💡 Lue lisää täältä profiilin verifioimisesta

Yoopies-sivusto on kokemukseni mukaan selkeä ja helppo käyttöinen. Yllätyin myös siitä, kuinka paljon siellä on ilmoituksia, joissa haetaan työntekijää. Palvelu on tosiaan maksuton, joten suosittelen tutustumaan ja rekisteröitymään Yoopiesiin. Klikkaa tästä ja lue lisätietoa Yoopiesista.

Jaa ja välitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.