Top 5 uratarinaa inspiroimaan sinua

Jaa ja välitä

Kaipaatko inspiraatiota ja rohkaisua tehdä muutosta elämässäsi? Olen koonnut tähän top 5 inspiroivaa videota, jotka toivon mukaan tarjoilevat ripauksen rohkaisua.

👉🏻 Lue myös “Unelmat odottavat toteutumista – ota ensimmäinen askel kohti unelmiasi!”

Steve Jobs – menestynyt koulupudokas

 You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backward. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future. You have to trust in something — your gut, destiny, life, karma, whatever.

Applen perustaja Steve Jobs oli menestynyt, vaikka ei paljoa koulun penkkiä kuluttanut elämänsä aikana. Hän jätti college-opinnot kesken eikä tiennyt, mitä elämässään tekisi. Hän kuitenkin luotti siihen, että asiat selviää. Koulun keskeyttämisen jälkeen Steve vietti aikaa koululla ja nukkui kaverinsa nurkissa. Koska hän ei ollut enää opiskelija, hänellä ei ollut velvoitteita osallistua tietyille kursseille, niinpä hän osallistui kursseille, mitkä kiinnosti ja huvitti.

Steve Jobs kiinnostui kalligrafiasta ja osallistui kalligrafian kurssille. Tuolloin kalligrafian opinnot tuntui varmasti aika randomilta ja irralliselta, mutta myöhemmin ne tulivat jättämään jälkensä historiaan. Kun Steve Jobs kehitteli ensimmäistä Macintosh-tietokonetta, hän halusi luoda kokoelman erilaisia fontteja. Ilman näitä randomeita kalligrafian opintoja meillä ei olisi nykyisen kaltaista fonttivalikoimaa Wordissa?

Steve Jobs sai potkut Applesta, vaikka hän oli yrityksen perustanut. Jälleen hänellä oli aikaa kehitellä uusia ideoita ja kokeiluja, ja syntyi mm. Pixar-elokuvat. Tällöin Stevellä oli myös aikaa rakastua. Kuuntele alla olevalta videolta lisää Steve Jobsin urakäänteistä ja inspiroivia sanoja.

Juhani Putkonen – Billebeino

“Hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita.”

Kaksi nuorta miestä halusi lähteä katsomaan jääkiekkoa Pohjois-Amerikkaan ja tarvitsivat matkarahaa. Kuuntele alla olevalta videolta, miten kiinalaisesta merkistä tuli useiden tuntema logo ja kuinka Juhani päätyi kymppiluokalta menestyvän vaatebrändin perustajaksi.

J.K. Rowling – Harry Potter

Harry Potter ei ollut mikään läpihuutojuttu. J.K. Rowling oli valtion tuilla elävä yksinhuoltaja, jolla ei ollut varaa tietokoneeseen. Hän käsin kirjoitti teostaan ja oli yhteydessä kustantajiin kerta toisensa jälkeen, vaikka tuli jatkuvasti torjutuksi. Kuuntele videolta, kuinka 8-vuotias lapsi auttoi nostamaan Harry Potterin maailman kartalle ja kuinka vakavasti masentuneesta yksinhuoltajaäidistä tuli kaikkien tuntema menestyskirjailija.

Howard Schultz- Starbucks

Howard Schultz työskenteli myynnin parissa ja työnantajansa asiakkaana oli kahvila nimeltään Starbucks. Tätä kautta Schultz tutustui Starbucksiin ja kiinnostui kahvin makumaailmasta niin, että matkusti Italiaan. Kokemus italialaisesta kahvikulttuurista vakuutti Schultzin ja bisnesosaajana hän ajatteli, että tämä kokemus ja kulttuuri on siirrettävissä rapakon yli USA:han. Kun hän palasi Italiasta ja ehdotti muutoksia, Starbucksin johtajat eivät kelpuuttaneet ideoita. Howard Schultz lähti Starbucksista ja perusti oman Italiailaisen kahvilaketjun. Kuuntele videolta, kuinka Howard Schultz palasi Starbucksiin ja pelasti talousvaikeuksissa rytevän kahvilaketjun ja teki siitä maailmantunnetun.

Arman Alizad – universaali ammatillinen käyntikortti

“Mä en ois tässä, jos mä oisin kuunnellut muita.”

Arman Alizad oli pelokas koululainen, jolla ei ollut selkeää visiota tulevaisuudesta. Kun hän suunnitteli Kill Arman-sarjaa, idea lytättiin ja haukuttiin huonoksi sekä vihjailtiin, että projekti on liian suuri Armanille hoidettavaksi. Kuuntele videolta, miten tunnettu konservatiivisten asiakkaiden räätäli päätyi kaikkien tuntemaksi televisiokasvoksi.

💡 Katso lisää inspiroivia uratarinoita Oikotien Uratarinat blogipostauksista

Jaa ja välitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.